Borgermøde i Jonstruphus torsdag 6. oktober 2022 kl. 19:00
Læs referatet her
Slides fra borgermødet her.
Spar energi og afvent fjernvarmen her
Sidste: Vestforbrænding har d.d. oplyst, at kriteriet om mindst 40% tilslutningsgrad betyder, at mindst 40% af områdets fjernvarmeforbrug målt i MWh skal tilsluttes som forudsætning for fjernvarme i Jonstrup. Det betyder, at vi skal sikre, at de store aftagere af energi (olie eller gas) tilslutter sig fra starten. (uploaded 9. november 2022).
Der er møde om den ny plan for levering af fjernvarme, torsdag 6. oktober kl. 19 i Jonstruphus, Jonstrupvangvej 159. Vi får besøg af Charlotte Mejlshede fra Vestforbrændring samt Øjvind Vilstrup og Niels Jørgen Brandt, fra Furesø Byråd, der vil hjælpe med svar på spørgsmål.
Furesø kommune vedtog en varmeplan i 2022, hvor målet et at forsyne Jonstrup med fjernvarme omkring 2025, men at løsningen ikke er den samme for alle. Der er forskelle på, hvor meget det vil koste den enkelte at skifte til fjernvarme og hvor meget det vil koste Vestforbrænding at levere. Udgifterne afhænger af, om ejendommene i dag opvarmes med gas, varmepumpe, el mm.
Nu kommer næste skridt. Vestforbrænding har sendt et forslag til levering af fjernvarme fra 2024, som behandles i Byrådet 28. september. Her er Jonstrup opdelt i 2 zoner jfr kortet herunder: Blå Zone, der får fjernvarme i etape 1 og Gul zone, der fortsætter med el og varmepumper. Men bemærk at leveringen afhænger af, at mindst 40% af husstandene i Blå Zone vil have fjernvarme.
Oven i økonomien kommer hensynet til målene for grøn omstilling. Vestforbrænding leverer varme ved at brænde affald, som i stigende grad genanvendes, så der arbejdes intenst med at kombinere affaldsforbrænding med andre varmekilder.
Alt i alt, er der næppe tvivl om, at fjernvarme være en både billigere og grønnere løsning for Jonstrup. Men kom, stil spørgsmål og bliv klogere.
Med venlig hilsen
Jonstrup ´89
Hent I/S Vestforbrændings projektforslag fra juli 2022 her, og for de interesserede kan et økonomiske bergeningsgrundlaget findes her
J89 har fremsendt indlæg til Furesø kommunes arbejde med den kommende Planstrategi 23 baseret på bydelens aktuelle drøftelser og arbejder omkring skole, trafik gennem byen, naturbevarelse, lokalplanoverholdelse, fælleshus, idræt og kultur, offentlig transport, som bl.a. er kommet til udtryk gennem borgermøder og borgerundersøgelsen i foråret 2022. Læs mere om indkaldelse af borgerforslag her og J89s indlæg her
KAB's byggeri 'Skovhusene' ansøger Furesø kommune om dispensation både fra Lokalplan 121's krav om, at tekniske anlæg ikke må kunne ses fra offentlige arealer, og fra lokalplanens udstykningsbestemmelser, idet bebyggelsen er planlagt således, at støjkravene til varmepumperne ikke kan opfyldes. Læs naboorienteringen her og J89's høringssvar her.
Andre har afsendt høringssvar med samme indvendinger som J89, bl.a. Furesø By & Land.
Foranlediget af de indsendte høringssvar har KAB fremsendt forslag til stakit omkring varmepumperne, som med ny naboorientering kan læses her. Svarfrist for sidstnævnte er 10. august 2022, hvor J89 gerne modtager input på bestyrelse@jonstrup89.dk
J89's umiddelbare bemærkninger til denne sidste naboorientering er, at lokalplanens forbud imod faste hegn bør sikres (i det mindste ved beplantning op imod de foreslåede stakitter), at varmepumperne bør dæmpes ved kilden og at kommunen skal sikre sig, at støjberegningerne er korrekte.